Hvad er fysiurgisk massage?

Hvis du oplever symptomer som ømme og anspændte muskler, spændingshovedpine, hold i ryg og lænd, iskias smerter, frossen skulder, overbelastningsskader, musearm, tennisalbue, så er fysiurgisk massage helt sikkert noget for dig. 

Alt efter hvilke symptomer du går med, vil jeg tilpasse fysiurgisk massage efter dine behov. Massagen kan være blid og rolig, men den kan også være dybdegående og intens. Sådan at du vil gå fra klinikken og opleve en positiv forandring i kroppen.

Ofte kræves der et behandlingsforløb - altså flere sammenhængende behandlinger af fysiurgisk massage indenfor en relativ kort periode, inden du oplever at smerten forsvinder. Især hvis du har gået med symptomerne over længere tid.

Er smerten opstået akut? 

Allerede få dage efter du har pådraget dig en akut muskel- eller ledbåndsskade, kan du med fordel bruge fysiurgisk massage til hurtigere heling af muskel og ledbåndsskader. Massagen bidrager også til hensigtsmæssig heling af arvæv, således at vævet bevarer sin fleksibilitet og elasticitet, så du ikke ender med at være mere stiv i muskulaturen, når helingsprocessen er overstået.

Fysiurgisk massage stimulerer blodkredsløbet, øger blodgennemstrømningen og lymfedræningen, som hjælper med udskillelse af de affaldsstoffer massagen løsner op for i muskler og væv.  Derfor er det vigtigt, at du sørger for at drikke rigeligt med vand i det første døgn efter massagen – gerne op til 2 liter, så du hjælper kroppen med at udskille de frigjorte affaldsstoffer.

Book en tid

FORSKELLIGE FORMER FOR BEHANDLING

SKADESBEHANDLING
Når vi mødes første gang, afsættes der tid til en kort snak om det du ønsker at få behandlet og dit generelle helbred, således at jeg kan tilpasse og målrette netop din fysiurgisk massage og dermed gøre behandlingsforløbet så kort og effektivt som muligt. Men som udgangspunkt skal du forvente et behandlingsforløb med fysiurgisk massage over en kortere eller længere periode, afhængig af netop din problemstilling.

FOREBYGGENDE MASSAGE  - fx én gang hver 4-6 uge.
Denne type af fysiurgisk massage kan anvendes forebyggende og være med til at øge dit generelle velvære, så du undgår at der opstår kroniske smerter:
- Sidder du fx ved et skrivebord eller i en bil til daglig? Regelmæssig fysiurgisk massage stimulerer blodgennemstrømningen og forebygger en kronisk stiv krop.
er du stresset? En stresset krop er en opspændt krop. Regelmæssig fysiurgisk massage og afslapning forebygger kroniske spændinger.
har du et krævende fysisk arbejde? Regelmæssig fysiurgisk massage forebygger skader ved at holde muskler og væv fleksible.
eller består dit arbejde af en del rutine-bevægelser? Regelmæssig massage stimulerer genopbygningen af muskler og væv, ved at øge blodgennemstrømningen. Regelmæssig fysiurgisk massage gør det dog ikke alene. En hverdag med sund mad, regelmæssig fysisk aktivitet og ca. 7-8 timers søvn hver nat, kan gøre underværker for krop og sjæl.

WELLNESS MASSAGE
Det er også muligt at bestille tid til selv-forkælelse. Her tilpasses massagen, så du kan ligge og slappe af, mens din krop blidt masseres.

Du kan vælge en fuld kropsmassage (her bookes 1½ time) eller en massage med fokus på områder som fx ansigt, hoved og nakke; ryg, nakke og skuldre; ben, baller og mave eller andre kombinationer.

Du behøver ikke at bestemme dig, når du bestiller tid. Vi finder ud af det, når du kommer til klinikken.

Læs mere om de forskellige typer wellness massage her
 

Book en tid


Når du ankommer til klinikken, tager vi en kort snak om din situation og hvilken type behandling, vi skal i gang med.
Behandlingen foregår på en massagebriks, hvor du ligger i undertøj under et lagen/tæppe. Jeg har alt parat når du kommer. Du skal ikke medbringe eget lagen eller håndklæde.
 

Genkender du indvendinger som:

  • "Jeg har ikke tid lige nu"
  • "Det går nok over af sig selv"
  • "Det koster for meget"
  • "Der er nogle andre ting, som er vigtigere lige nu"
  • "Jeg kan godt vente. Andre har mere behov for min opmærksomhed".

Hvorfor behandler vi os selv, som om vi ikke er vigtige nok? Hvorfor prioriteres materielle ting højere end vores helbred og velvære? Alle ved at når vi har det godt, så har vi også mere overskud til os selv og de mennesker vi er i kontakt med. Det er en win-win situation for alle, når vi vælger at prioritere vores helbred. Så hvorfor ikke prøve en behandling og mærk, hvad den kan gøre for dig?