Kropsterapi forbinder krop og sind

Det kan være en klar fordel for mange at overveje kropsterapi. Mon ikke de fleste af os kender til oplevelsen af at være irriteret over at det gør ondt et eller andet sted i kroppen? En irritation, der bunder i ikke at kunne gøre det vi gerne vil. Og fordi vi er stædige og lader hovedet styre, så tvinger vi os selv til at fortsætte som planlagt, på trods af smerten i kroppen – indtil det gør så ondt eller vi bliver så syge, at vi ikke har andet valg end at stoppe det vi har gang i og overgive os. 

Men hvad er det lige vi har gang i? Hvorfor overhører vi bevidst kroppens signaler? Og hvorfor er det SÅ vigtigt at gennemføre det vi har gang i, når nu kroppen fortæller os noget andet?

Svaret for de flestes vedkommende er, at vi ikke bruger så meget tid på at tænke over det, vi gør det bare.

Gennem kropsterapi genskabes kontakten med kroppen og du bliver mindet om, at DU ER DIN KROP. Jo hurtigere du lærer at lytte til dig selv; at respektere dig selv; at passe på dig selv, jo hurtigere vil du opleve at få det bedre i krop og sind. Det handler om at være opmærksom på, og finde balancen mellem, dine indre og ydre behov.

Ved hjælp af kropsterapi og kropsterapeutisk massage, vejrtrækningsøvelser og samtale, genskabes kontakten mellem din krop og dit sind. Når kroppen åbnes, åbnes sindet også og du vil opleve at få mere “plads til at være”. Fysiske og psykiske spændinger frigøres, og kroppen aktiveres til at helbrede sig selv.

Er du klar til at få det bedre?

For at du kan få så meget ud af behandlingen som muligt, er det vigtigt at du har tillid til mig og er tryg i behandlingssituationen. 

Jo mere du er klar til at møde, hvad en behandling med kropsterapi måtte frembringe af følelser og tanker, desto mere vil du få ud af behandlingen og den proces, der fortsætter også efter du forlader klinikken.

Sørg derfor så vidt muligt for at skabe tid og plads til at være opmærksom på din fysiske og psykiske reaktion i tiden efter din behandling med kropsterapi. Og giv dig selv lov til at være åben for det, der måtte komme.

Det er meget forskelligt, hvordan vi hver især reagerer på kropsterapi, og derfor kan jeg ikke fortælle dig på forhånd, hvordan det vil være for dig. Nogle oplever at være mere følelsesladet og trætte i tiden efter en behandling; andre oplever en følelse af at være sat fri; at have mere energi. Andre igen oplever begge dele eller noget helt tredje. (Du finder yderligere information om behandlingen nedenfor.)

Det endelige mål med kropsterapi behandlingerne er at gøre dig bedre i stand til at være opmærksom på dine reaktionsmønstre, så du bliver bedre til at handle hensigtsmæssigt, og derved undgår at komme i samme situation igen. 

Du er velkommen til at kontakte mig på 5382 1840 eller på mail: anne@annesmil.dk, hvis du har spørgsmål eller har behov for at snakke med mig, før du booker en tid til din første kropsterapi behandling.

Hvad er kropsterapi godt for? 

Kropsterapi er godt for alle, der ønsker at genskabe kontakten med kroppen. Kroppen og psyken hænger sammen, og derfor er det også en behandlingsform, der kan afhjælpe både fysiske og psykiske lidelser, som bl.a.:

 • Stress
 • Angst
 • Traumer
 • Piskesmæld
 • Migræne
 • Despression
 • Uro i kroppen
 • Fysiske smerter
 • Søvnproblemer
 • Maveproblemer
 • Skulderproblemer
  og museskader

Hvorfor kan jeg hjælpe dig gennem kropsterapi

Jeg er uddannet Totum Master Kropsterapeut, Fysiurgisk Massør, Personlig Coach samt Hypnose & Hypnoterapeut med base i Holstebro. Det meste af mit arbejdsliv har foregået på kontor i administration - i Danmark og udlandet, og derigennem har jeg haft kontakt med mennesker fra mange forskellige samfundslag. Jeg har derfor god erfaring med at kommunikere med de fleste mennesker jeg møder.

Desuden har jeg selv oplevet, hvad det vil sige at være stresset og ikke at lytte til kroppens signaler. Nu bruger jeg mine uddannelser og de erfaringer jeg har opnået gennem min tid som behandler, til via kropsterapi at hjælpe andre, således at de har mulighed for at opnå en bedre forståelse af hvem de er og hvilke behov de har, og derved genfinde glæde og ro i krop og sind. 


Kropsterapi behandlingen foregår i min klinik på Viumvej 6 i Holstebro. Når du ankommer til klinikken, begynder vi med en kort samtale. Her har du mulighed for at fortælle lidt om hvem du er, hvor du befinder dig i livet og hvilke problematikker du går med lige nu og her. Derefter foregår resten af behandlingen på briksen, hvor du ligger under et tæppe i undertøj.

Kropsterapi behandlingen består af en kombination af pulserende massage, afspænding af muskler, åndedrætsteknik og samtale.

Det er vigtigt at du giver dig selv plads også efter behandlingen, for ofte vil du opleve at kroppen arbejder videre, også når du har forladt klinikken. Det bedste du kan gøre for dig selv er at sørge for, at der er afsat tid til dig og hvad der nu måtte komme af reaktioner efter behandlingen. Du kan læse lidt mere om mulige reaktioner nedenfor.

Det videre forløb er meget individuelt alt efter den enkeltes behov, ønsker og reaktion på behandlingen, men ofte har kroppen behov for et længere forløb. Desuden er det vigtigt, for at holde fast i den igangsatte proces, at der ikke går for lang tid mellem de første behandlinger. Det anbefales derfor at have de første 2-3 konsultationer med maks. 10-14 dage imellem.

Hvis du har spørgsmål til behandlingen er du altid velkommen til at kontakte mig på tlf. 5382 1840 eller på mail: anne@annesmil.dk

Prioriter dig selv og din velvære nu.
Når du værdsætter dig selv og sørger for, at du har det godt, så vil du opleve et større overskud i hverdagen og ikke mindst i dine relationer til de mennesker, du er i kontakt med. Det er simpelthen en win-win situation!

Vær god ved dig selv, som du forkæler dem du holder af. Book en kropsterapi behandling hos mig og mærk, hvad den kan gøre for dig.

Det er vigtigt at drikke rigeligt med vand i dagene efter en behandling for at udvaske den øgede udskillelse af affaldsstoffer fra kroppens celler. Drik gerne ca. 2 liter vand per døgn.

Generelt er det godt med ro resten af dagen. Gå hjem og slap af. Hvis du skal på arbejde, gør det da i dit eget tempo – og gå tidligt i seng.

Mulige reaktioner på behandlingen

Under og efter en kropsterapi-behandling kan der opstå forskellige kropslige reaktioner. De er ikke farlige, men blot en naturlig reaktion på behandlingen.

De fysiske reaktioner består oftest af en opblussen af de symptomer og spændinger, der er blevet behandlet for – i mere eller mindre grad. De kropslige reaktioner fortager sig oftest efter 2-3 dage, men kan, afhængig af problemets omfang, godt vare ved i længere tid.

Psykiske reaktioner kan være følelser, der kommer ‘ud af det blå’, eller kraftigere reaktioner end normalt. Forsøg, så vidt muligt’ at give dem lov til at ‘fylde’. Det er gamle undertrykte følelser, som kroppen giver slip på.

Du kan læse mere om Totum Kropsterapi her


Book en tid